Financiering bedrijfspand groothandel

Case
Ustaca B.V.

Ustaca B.V. heeft de juiste financiering voor een nieuw bedrijfspand aangetrokken.

 

Groothandel Ustaca, gevestigd in Nieuwegein, is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige voedselwaren van onder andere Turkse, Arabische of Aziatische afkomst. Op dit moment bieden ze ruim 4000 artikelen aan, hoofdzakelijk gedroogd en ingeblikt voedsel en dranken. Deze producten leveren ze voornamelijk aan restaurants en supermarkten. Ustaca heeft in de loop van het bestaan een stabiele afzetmarkt opgebouwd. De bedrijfsruimte van de firma is de laatste jaren uitgegroeid tot een ware ‘food court’, een plek waar horecaondernemers af en aan rijden om voedselwaren in te kopen. De firma is hard gegroeid en het management heeft de ambitie deze stijgende lijn door te zetten. (www.turafoodshop.nl)

 

Met de groeifase waarin Ustaca zit worden er steeds meer aanvragen gedaan om ook ingevroren voedsel te leveren. Middels de aankoop van het naastgelegen bedrijfspand zagen de ondernemers de kans om het assortiment nog verder te verbreden om haar retail- en horecaklanten te bedienen.  Deze uitbreiding heeft Ustaca in staat gesteld om onder andere de koel- en vriescellen uit te breiden, maar biedt ook mogelijkheden tot het exploiteren van een showroom.  ING heeft Ustaca een passende financiering kunnen bieden om deze uitbreiding te realiseren.

Adwin van Klompenburg, associate partner Johnsons CF: “We zien in de markt dat bedrijven in een groeiend marktsegment de nodige uitdagingen hebben met enerzijds uitbreidingsinvesteringen en anderzijds beschikbare cashflow. Door naar de financiering van de onderneming als geheel te kijken, benutten we mogelijkheden om een langjarige financiering af te sluiten op basis van bestaande zekerheden zoals uw bedrijfspand, voorraad en/of debiteurenportefeuille, waarbij er extra geld wordt vrijgespeeld én de totale financieringslasten ook in voldoende mate betaalbaar blijven.”


Johnsons Corporate Finance trad op als financieel adviseur van Ustaca.


Neem contact met ons op voor een vrijblijvend introgesprek.