Bedrijfsovernames

Johnsons begeleidt ondernemers bij bedrijfsovername vraagstukken zowel bij verkoop van de onderneming of aankoop van een onderneming. De partners van Johnsons zijn zelf afkomstig uit ondernemersgezinnen en herkennen de beweegredenen en vragen die ondernemers op dit vlak hebben als geen ander.

 

Aankoop begeleiding

Verkoop begeleiding

Johnsons begeleidt ondernemers bij de aankoop van een bedrijf, je kunt hierbij denken aan de volgende vraagstukken:

  • Je wilt een strategische overname doen ter uitbreiding van de bestaande bedrijfsactiviteiten.
  • Het bestaande management krijgt de kans om een deel of 100% van de aandelen te kopen in hun bedrijf, Management Buy-Out.
  • Als ondernemer of met een managementteam wil je aandelen kopen in een bedrijf, Management Buy-In.
  • Een private equity partij wil een belang kopen in je bedrijf.

 

Bij de verkoop van je bedrijf gaat het bijna nooit alleen om het financiële aspect. Vaak gaat er een fase van lang nadenken en overwegen aan vooraf. Waarschijnlijk heb je als ondernemer je bedrijf van de grond af aan opgebouwd. Moeten we het (familie) bedrijf wel verkopen? Dit is met recht een lastig vraagstuk. Daarom begrijpen wij heel goed, dat bij zo’n beslissing emoties komen kijken. Om die reden brengen wij altijd goed in kaart welke voorbereidingen je kan treffen en welke stappen ondernomen dienen te worden voor een succesvolle verkoop. Daarnaast besteden wij minstens net zoveel aandacht aan de vraag, wat de gevolgen zijn voor je werknemers, klanten en de reputatie van je bedrijf.